Αρχική » Σάρτη Σιθωνία » Σιθωνία Χαλκιδική

Σάρτη Σιθωνία

Σάρτη ΣιθωνίαΗ Σάρτη βρίσκεται στο άκρο του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής, στη Σιθωνία και αποτελεί καλοκαιρινό τουριστικό παράδεισο.
Είναι χωριό παραθαλάσσιο με λιγότερους από 1000 μόνιμους κατοίκους, ο δε πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα την θερινή περίοδο αφού η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Σάρτη Παραλίες

ενοικιαζόμενα διμερίσματα στην Σάρτη Η παραλία της Σάρτης έχει βραβευθεί me γαλάζια σημαία σαν μία από τις δέκα κορυφαίες παραλίες της Ελλάδος, μια παραλία με χρυσή αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά, ιδανική για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.
Μία παραλία τριών χιλιομέτρων περικλείει ένα ψαροχώρι το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες μεταμορφώνεται σε μεγαλούπολη, καθώς χιλιάδες επισκεπτών, ξένων και ημεδαπών, συρρέουν για να απολαύσουν το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας με το βαθύ πράσινο των γύρω βουνών.
Διάσημες κοντινές παραλίες είναι οι Καβουρότρυπες και Πορτοκάλι, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Σάρτη με κατεύθυνση προς Βουρβουρού, αμέσως μετά το δημοτικό κάμπινγκ Πλατανίτσι.

Σάρτη Αξιοθέατα

Σάρτη Elena's ApartmentsΣτο παλιό χωριό σώζονται λίγα απο τα παλιά γραφικά προσφυγικά σπιτάκια των Αφησιωτών της Μικράς Ασίας, οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν στην περιοχή από το 1922.
Η μεγάλη πανήγυρης, τον 15αύγουστο , η πεζοπορία στο ποτάμι και η επίσκεψη στο μετόχι είναι πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε.