Αξιοθέατα στην Σάρτη - Σιθωνία

Μονή Ξηροποτάμου στην ΣάρτηΣας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη Μονή Ξηροποτάμου με την υπέροχη εκκλησία της, χτισμένη το 19ο αιώνα, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα επάνω από το χωριό και σε απόσταση περίπου πεντακοσίων μέτρων από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Σάρτης - Συκιάς.
Κοντά στη Σάρτη, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το γραφικό λιμανάκι - Αχλάδα, τους ανεμόμυλους και τα ερείπια του αρχαίου ναού στη Συκιά.
Επίσης τα ερείπια του Βυζαντινού κάστρου και την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην Τορώνη και την παλαιο-Χριστιανική Βασιλική στη Νικήτη.
Τέλος το παραδοσιακό χωριό του Παρθενώνα, το συγκρότημα Porto Carras και την περιοχή Ψαριά με την υπέροχη φυσική ομορφιά της, τα οποία βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το Νέο Μαρμαρά.

Περίπλους Αγίου Όρους

Άγιο Όρος, καθημερινές κρουαζιέρες από τον Όρμο Παναγίας Απέναντι από τη Σάρτη βρίσκεται το Άγιο Όρος, μια μοναστική περιοχή γνωστή για τη φυσική ομορφιά και την πνευματική αύρα της.
Καθημερινά αναχωρούν εκδρομικά καραβάκια από τον Όρμο Παναγίας για κρουαζιέρες κατά μήκος της δυτικής πλευράς του όρους Άθως με στάση στον παραδοσιακό λιμένα στην Ουρανούπολη.


Παραλίες Καβουρότρυπες - Πορτοκάλι

Παραλίες Καβουρότρυπες - Πορτοκάλι, δίπλα στο ΠλατανίτσιΠρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την παραλία “Καβουρότρυπες”, η οποία είναι εκπληκτικής ομορφιάς με χρυσή αμμουδιά και καταπράσινα νερά, πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό και γκρίζους βράχους που σχηματίζουν κολπίσκους όπου βρίσκεται χαραγμένη μια γοργόνα, ιδανική για τις αναμνηστικές σας φωτογραφίες.
Ακριβώς δίπλα από τις καβουρότρυπες βρίσκεται η άλλη φημισμένη παραλία της Σάρτης, το Πορτοκάλι η οποία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τις Καβουρότρυπες.